Dovlecei gratinati

de nadina73 in Mancaruri de post, 23 Iul 2010 | 10948 vizualizari

 

foarte gustos si rapid,este inspiratie dupa reteta lui medioto,dar eu am facut-o de post

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 1 punga de orez cu legume congelate450 g
  • 200 ml pasta de tomate
  • 4-5 dinti de usturoi
  • sare
  • piper
  • delikat
  • ulei de masline
  • patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei gratinati:

Se curata dovleceii de coaja si se taie in doua pe lungime,apoi se scobesc cu o lingura.

Se fierb 5 minute in apa cu sare,dupa care se lasa la scurs

Legumele cu orez se calesc 6 minute in 2 linguri ulei de masline si putina sare sau delikat.

Se iau dovleceii fierti, se pun intr-un vas de yena uns cu putin ulei ,apoi se umplu cu legumele cu orez .

Usturoiul se piseaza bine apoi se amesteca cu pasta de tomate dupa care se pun peste dovlecei umpluti ,iar deasupra patrunjel verde tocat,iar daca santeti vegetarieni  merg si cu cascaval ras deasupra.

Se da tava la cuptor pentru 15 minute la 160 grade

Multumesc Medi de idee.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei gratinati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

nadina73 1

27.07.2010, 17:27

adinacarla e super incearca

Laly 1

29.07.2010, 13:39

Numai tu putei sa ai asa culori frumoase in farfurie

mariac 1

01.08.2010, 22:42

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Dovleac cu orez si zahar caramelizat