Piftii (racituri) cu carne de pui

de Razvan Constantinescu in Pui, 28 Dec 2019 | 8747 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 900 g carne de pui (gheare, aripi, capatani, pipote, inimi)
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 2 l apa
  • 1 lingurita sare
  • 1 plic de gelatina (10 g)
  • 1 capatana mare de usturoi
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftii (racituri) cu carne de pui:

Carnea se curata, se spala si se pune in oala sub presiune cu apa si sarea.

Se curata morcovul si cepele, se spala si se pun peste carne.

Se pune oala la foc mic pentru circa o ora.

Se lasa oala sa se depresurizeze 20-30 de minute, apoi se poate deschide.

Ceapa se arunca, iar morcovul se taie rondele si se pune impreuna cu carnea in caserole sau castroane.

Se curata usturoiul.

Dupa ce zeama din oala se raceste, se adauga peste ea usturoiul pisat si gelatina (care se dizolva separat cu putina zeama din oala). Se potriveste de sare. Se amesteca bine si se strecoara peste carne.

Piftiile (raciturile) se lasa la rece pentru a se inchega, apoi se pot servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftii (racituri) cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițele poloneze

de RODIMUR 8

ieri la 18:50

Briose cu ciocolata - Pufoase si cu gust intens

de laura_n 7

ieri la 13:47

Mini baghete pufoase - Reteta simpla din 3 ingrediente

de laura_n 7

ieri la 13:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de racituri de porc