Pentru a avea un impact haios si atractiv pentru copii, m-am jucat un pic cu imaginatia.
Pana si copiii mofturosi o sa devina curiosi daca zaresc pe masa ceva amuzant.
Ideal pentru mese festive.
Meniu copii
Sfecla se pune intr-un castron si se adauga o cana cu apa, se amesteca bine.
Oualele se curata de coaja, apoi se adauga in castronul cu sfecla, pentru a da oualelor tenta de roz.
Spalati bine cocosul apoi, cu un prosop de bucatarie, inlaturati bine apa de pe el.
Treceti cocosul pe deasupra flacarii si spalati-l din nou sub jet de apa.
Portionati carnea si puneti intr-o oala cu apa atat cat sa acopere carnea si puneti la fiert.
Inlaturati spuma care se formeaza.
Adaugati boabele de piper.
Micsorati flacara la minim si lasati sa fiarba 3-4 ore, in functie cat de tanar e cocosul.
Scoateti carnea de pe oase si puneti -o intr-un bol.
In supa ramasa adaugati usturoiul zdrobit si lasati 2o minute.
Inlaturati grasimea de la suprafata cu un servetel sau aplicati metoda de la reteta precedenta de piftie, metoda o gasiti aici
Treceti supa printr-o sita, potriviti de sare si adaugati peste carnea din bol.
Ornati oualele dupa bunul plac si asezati-le cu grija.
Dati la rece pana se prinde racitura.
Piftia este gata !
Pofta buna!
1
Fierbeti racitura la cel mai mic foc fara capac.
2
Puteti sa puneti intr-un bol mai mare ori doua, sau cum am procedat eu in boluri mici
3
Puteti sa va jucati cu imaginatia si sa ornati cum va inspirati pe moment