Piftie de porc

de Ancutsa in Porc, 4 Ian 2017 | 3011 vizualizari

 

Pentru Revelion, am pregatit piftie de porc.

 

INGREDIENTE

  • 2 rasoale feliate
  • o jumatate de cap de porc (cu ureche)
  • 3 morcovi
  • 1 lingura piper boabe
  • 2 lingurite de sare
  • 2-3 cepe
  • Pentru mujdei:
  • 2-3 capatani de usturoi + 1 lingurita sare.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de porc:

 

Urechea de porc se parleste si se spala bine. Se portioneaza capatana in bucati mai mici (ratul se arunca).

Se pune carnea la fiert intr-o oala de 8 litri si se umple cu apa, cat sa mai ramana 3 degete distanta de la apa la oala. Apa se pune o singura data, la inceput, nu se mai completeaza dupa!

Se fierbe la foc potrivit si se spumeaza, apoi se pun morcovii, sarea si piperul. Dupa ce am luat spuma, adaugam 2-3 cepe, ca zeama sa iasa limpede.

Se fierb cam 3-4 ore, pana se desprinde carnea de pe oase. Apa trebuie sa scada mai mult de jumatate.

 Intre timp, se curata usturoiul, se piseaza si se prepara mujdeiul si se adauga o lingurita cu sare.

Dupa ce a fiert carnea, se ia oala de pe foc si se scoate carnea intr-o tava, se portioneaza si se indeparteaza de pe oase cu grija, fiind fierbinte. Eu am indepartat si soriciul si o parte din grasime. Se aranjeaza in castroane, se adauga, daca doriti, pentru decor si felii de morcov fiert si mazare fiarta. Iar in zeama care a ramas se pune mujdeiul si se amesteca bine. Se vantura de 5-6 ori in alta oala.

 Abia acum se strecoara toata zeama, care se adauga in castroanele cu carne.

Se lasa la rece pana se intareste.

 Pofta Buna!

 Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

 http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/01/piftie-de-porc-revelion-2017.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Ancutsa 1

05.01.2017, 14:45

Va multumesc frumos!

Rocsi 1

05.01.2017, 20:21

Ce bine arata. Uite ca nu mai vazusem cu mazare!

Ancutsa 1

05.01.2017, 20:58

Multumesc, Rocsi, da, mi-a placut s-o folosesc ca decor

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clisă friptă şi pită picurată