Varza calita picanta

de MotanLaOale in Porc, 2 Aug 2020 | 4147 vizualizari

 

Ultimele verze murate trebuiau facute. M-am inspirat de la Cleme.
Retete de vara.

 

INGREDIENTE

  • 2 verze murate
  • 4 cepe galbene
  • 600g scarita afumata
  • 400g rosii taiate in bulion
  • 1-2 lingurite dulceata de ardei iute (de la Cristina)
  • 100ml ulei
  • boia afumata
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza calita picanta:

Varza se pune la desarat in apa rece de seara pana dimineata.

A doua zi se scot cotoarele, se toaca fideluta si se stoarce bine.

Ceapa se curata si se toaca.

Scarita afumata se taie bucati.

Intr-o cratita se pune uleiul si scarita si se prajeste putin pe ambele parti.

Se scot bucatile pe o farfurie.

In uleiul in care am prajit scarita se pune ceapa si se caleste 3-4 minute.

Se pune piper, boia si dulceata de ardei iute si se da un clocot.

Se pune varza, se pune apa pana la nivel, se amesteca si se lasa la fiert 15 minute, amestecand din cand in cand.

Se pun rosiile taiate si se mai fierbe 10 minute.

Se introduce in cuptorul preincalzit pentru 15-20 minute sa scada zeama, amestecand.

Se scoate si se pune scarita prajita deasupra.

Se introduce in cuptorul preincalzit pentru 25-30 minute, amestecand din cand in cand.

Cand scade zeama si este rumenita frumos, este gata.

Se serveste calda cu mamaliguta.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza calita picanta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cotlete de porc cu sos mustar