Piftie de cocos cu legume

de Miha in Aperitive / Garnituri, 6 Apr 2010 | 10597 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • carne de cocos (aripi, gheare, cosul pieptului) 
  • ceapa
  • morcov
  • telina
  • sare
  • usturoi
  • 200 g amestec de legume congelate (fasole verde, conopida, morcov, porumb)
  • 1 lingurita gelatina
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de cocos cu legume:

Carnea se pune intr-o oala cu apa rece si se lasa la fiert pana este gata sa dea in fiert si se ridica spuma. Se scoate carnea se spala din nou cu apa rece. Se umple oala din nou cu apa rece, in cantitate dubla fata de carne, se adauga ceapa, morcov, telina si se pune din nou la fiert. Se lasa sa fiarba la foc mic; nu se acopera.

Cand carnea a fiert, se adauga usturoiul pisat, se strecoara zeama si se adauga legumele congelate. Se mai dau cateva clocote apoi se lasa sa se racoreasca.

Gelatina se hidrateaza in cateva linguri de apa rece, apoi se pune in supa calduta si se amesteca pana la dizolvarea completa.

Se toarna totul in forma si se da la rece pana se intareste foarte bine.

Inainte de servire se incalzeste putin forma, sa se desprinda putin piftia si se rastoarna pe platou.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de cocos cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

07.04.2010, 11:15

arata frumos

Oana 1

07.04.2010, 13:40

Ce-as papa si eu

ionix 1

09.04.2010, 09:37

sigur mi-ar placea... mie nu-mi place carnea in piftie asa caaaaa... legumele astea mi-ar incanta papilele gustative

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv crochete din carne tocata cu cascaval