Piept de rata cu sos de portocale

de CameliaR in Rata, 28 Oct 2015 | 4967 vizualizari

 

Am primit o rata si m-am gandit sa fac piept de rata cu sos de portocale.Nu am mai facut pana acum rata cu sos de portocale.Am ales un sos simplu de facut si chiar mi-a placut mult.

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati piept de rata
  • 1 portocala
  • 1 lingura de miere
  • 50 ml vin
  • sare,piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de rata cu sos de portocale:

Prima data am condimentat bucatile de rata cu piper si sare.Le-am crestat si le-am pus cu pielea in jos in tigaia incinsa.Lasam la foc mic. Cand este rumena o intoarcem pe partea celalalta.O punem si pe partile laterale ca sa se topeasca grasimea.Intre timp preincalzim cuptorul.Punem bucatile de piept intr-o tava tapetata cu o hartie de copt si o lasam la cuptor aproximativ 15 minute la 180 grade C.Intre timp pregatim sosul de portocale.In tigaia in care am prajit bucatile de piept de rata punem 50 ml de vin. Dupa 1 minut punem sucul de la o portocala, dupa ce l-am strecurat.Amestecam la foc mare pana sosul se leaga.Cand s-a legat punem 1 lingura de miere.Amestecam,iar dupa caeva secunde luam tigaia de pe foc.Scoatem carnea din cuptor,o lasam sa stea putin iar apoi o taiem felii.Servim cu sosul de portocale.Eu am avut doua bucatele mai mici de piept de rata si astfel mi-a iesit doar o portie.    

TIPS-URI

1

Presarati si un catel de usturoi pisat atunci cand puneti carnea la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata cu sos de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta simpla de piept de rata cu sos de portocale