Un fel de mancare apreciat .
Eu am ales ca si garnitura orez cu branza Philadephia si praz..
Se condimenteaza pieptul de rata.
Intr o tigaie se amesteca sucul de la 4 portocale, 2 portocale felii,150 ml apa,150 ml vin, se dau in fiert si se lasa apoi la foc mic.Daca doriti sosul mai dulce se adauga 1 lingura zahar.
Intr o tigaie teflon,in 25 ml ulei masline,se caleste carnea de rata pe o singura parte timp de 12 min,apoi se lasa la racit 5-7 min si se taie in doua.Bucatile rezultate se adauga in sosul de portocale si se lasa la fiert pana scade sosul si carnea devine frageda.
Se serveste cu orez simplu,sau orez cu praz si branza Philadelphia.
1
Dupa ce am gatit rata pe o singura parte,in tigaia teflon,se inchide focul si se adauga peste carne 8 linguri sos soia apoi se intoarce carnea cu partea negatita in sos.Se lasa 10 min,apoi tai carnea in doua si o adaugi sosului cu portocale si se continua prepararea,pana carnea devine frageda si sosul scade .