Piept de pui (Soprema de pollo) cu sos de tamarind si chiftelute de dovlecei

de nico15 in Pui, 24 Oct 2012 | 4545 vizualizari

 

Aceasta reteta este un pic adaptata, reteta originala este pregatita de o prietena din Peru iar eu am mai adaugat cateva ingrediente unde s-a putut.

 

INGREDIENTE

  • 200 g de tamarind
  • 2 bucati de piept de pui
  • 5-6 felii de sunca
  • 5-6 felii de cascaval(mai tare)
  • cilantro(coriandru) verde daca nu avem folosim patrunjel
  • 100 ml de smantana lichida
  • sare, piper
  • 1 dovlecel potrivit
  • 1 ou
  • ulei, unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui (Soprema de pollo) cu sos de tamarind si chiftelute de dovlecei:

Se ia tamarindul (are un gust dulce-acrisor) si se va pune intr-o cratita in care avem apa calduta si il desfacem, lasandu-l sa fiarba incet. Se va forma o pasta care va avea o culoare maronie si vor exista niste seminte mai mari.

Dupa ce observam consistenta amestecului si decidem ca este suficient fiert, luam de pe foc si lasam putin sa se raceasca, dupa care strecuram si va ramane decat lichidul respectiv.

Pieptul de pui se aplatizeaza se adauga: sunca, cascavalul si patrunjelul, dupa care formam rulouri. Acestea se vor prinde cu scobitori la capete si se vor trage la tigaie in unt si ulei de masline, pana prinde o culoare rumenie pe toate partile. Dupa aceea se adauga in sosul de tamarind si se da la cuptor 20 de minute.

Dupa expirarea timpului verificam si adaugam smatana lichida si mai lasam 10 minute sa se patrunda. Ne apucam de pregatirea chiftelutelor de dovlecei, curatam dovlecelul si il radem pe razatoarea mare(stoarcem bine dovlecelul san u ramana surplus de lichid in el, dupa care, amestecam cu oul batut, adaugam sare si piper iar cand uleiul este incins adaugam dovlecelul ras.

Acesta se va praji pe ambele parti si se va scoate pe hartie absorbanta pentru a absorbi surplusul de ulei. Se serveste ca in imaginile alaturate se va adauga si verdeata proaspata la final.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui (Soprema de pollo) cu sos de tamarind si chiftelute de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulouri din piept de pui