Chiftelute de dovlecei

de Ela68 in Mancaruri de legume, 21 Iun 2016 | 11759 vizualizari

 

Am facut aceste chiftelute de nenumarate ori, insa, doar acum am reusit sa le postez. Sunt delicioase si parca niciodata indeajuns. Tocmai de aceea, le putem repeta ori de cate ori avem pofta.

Le puteti servi cu sos Tzatziki

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei mari
  • 1 morcov ( optional )
  • 1 ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • 150 gr branza de capra ( sau Feta )
  • 1 legatura marar
  • sare, piper
  • 2 oua
  • 2 linguri pesmet pentru compozitie
  • pesmet pentru crusta
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei:

1. Curatam dovleceii de coaja, ii dam pe razatoarea cu gauri mari si persaram sare. Lasam 15 minute sa-si lase apa, apoi ii stoarcem bine si ii punem intr-un castron. 2. Adaugam peste acestia ceapa tocata marunt, usturoiul dat prin presa, branza si morcovul date prin razatoarea cu gauri mici. Apoi ouale, sarea si piperul. Nu adaugati prea multa sare, deja dovleceii au fost dati cu sare la inceput, iar branza este si ea sarata. 3. Legam compozitia cu pesmetul apoi formam chiftelutele, le dam prin pesmet si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. 4. Le coacem aproximativ 20 minute pe-o parte, apoi le intoarcem si pe partea cealalta. 5. Le puteti servi simple sau cu sos Tzatziki, calde sau reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]