Piept de pui cu ierburi aromatice, budinca de cartofi si telina si sos gorgonzola

de diaconta in , 23 Iun 2018 | 2407 vizualizari

 

Noua gamă de condimente Delikat, realizate din ingrediente 100% naturale, include două categorii de produse: condimente simple şi condimente specializate.
Intr-o paletă diversificată, vom găsi 20 de noi variante de condimente, special create pentru a îmbogăţi opţiunile culinare cu arome autentice, un amestec perfect de ierburi şi condimente.
Indiferent dacă alegeţi să gătiţi mâncăruri cu carne, mâncăruri de legume sau doar salate, veţi găsi combinaţia potrivită de condimente Delikat.
Amestecul de ierburi şi boia va da cărnii o culoare apetisantă şi un gust deosebit.
Amestecul de ierburi italiene dă preparatelor o aromă deosebită.

 

INGREDIENTE

  • 2 buc piept de pui fara os si piele
  • 50 g unt
  • Condiment pentru pui
  • 1 lingurita ierburi italiene
  • 1 lingurita ierburi cu boia
  • 2 crengute de rozmarin

Pentru budinca de cartofi si ţelina:

  • 5 cartofi noi,de marime medie
  • 1 buc radacina ţelina
  • 1 ou
  • 150 ml lapte
  • 100 g cascaval
  • Condiment pentru cartofi Delikat
  • Piper negru
  • Unt pentru uns formele

Pentru sosul gorgonzola:

  • 100 g crema de brânza Philadelphia
  • 150 g gorgonzola
  • 50 g unt
  • 1 lingura smântâna
  • Sare,piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu ierburi aromatice, budinca de cartofi si telina si sos gorgonzola:

Pieptul de pui l-am taiat în doua pe grosime, obtinând felii mai subtiri.

Untul moale l-am amestecat cu ierburile italiene, apoi am uns cu el cele doua felii de piept de pui. Am pus cate-o crenguta de rozmarin si am pliat bucatile de carne, cu untul la interior.

Dupa  aceasta operatiune, am tavalit bucatile de carne prin ierburi cu boia si condiment pentru pui.

Le-am acoperit cu folie si le-am lasat la frigider pentru o ora.

Dupa acest timp, am prajit pieptul de pui, pe ambele parti, într-o tigaie.

Carnea va avea o culoare foarte frumoasa datorita ierburilor cu boia.

Am transferat apoi carnea într-o tava pentru cuptor, am pus  la cuptor, la 200 de grade C, pâna ce aceasta a fost patrunsa bine, dar a ramas totusi suculenta.

Din când în când, am mai stropit carnea cu grasimea din tava.

Pentru budinca de cartofi si telina, am pus cartofii la fiert în coaja.

Separat am pus si telina curatata, taiata felii, sa fiarba în apa cu sare.

Când cartofii s-au fiert, i-am curatat. Am scurs si telina si apoi le-am pasat împreuna cu laptele fierbinte.

Am adaugat un ou, cascaval razuit, condiment pentru cartofi Delikat si piper.

Am pus compozitia în vase ramekine, unse cu unt, am mai presarat deasupra cascaval razuit si am pus la cuptor, la 200 de grade C, pentru 20 de minute.

Pentru sosul gorgonzola, am topit untul, am pus crema de brânza, gorgonzola si smântâna. Am lasat sa fiarba câteva minute, am pus sare si piper si am luat vasul de pe foc.

Am servit pieptul de pui cu sos gorgonzola, alaturi de budinca de cartofi si ţelina.

S-aveţi poftă !!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu ierburi aromatice, budinca de cartofi si telina si sos gorgonzola" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa