Piept de curcan Diablo cu cartofi acordeon si sos de ciuperci

de Sidy in Curcan, 12 Dec 2012 | 5729 vizualizari

 

Dintre toate sosurile dietetice, cel de iaurt cu ciuperci, e de departe favoritul meu. Nevoita de imprejurari , sa prepar piept de pui dietetic, dar si gustos, le-am combinat într-o mod in care ne-a uns pe suflet si cel de la regim a mancat cu mare pofta.
Asa ca puteti incerca cu incredere...a iesit ceva delicios ce se topeste in gura, desi e mai....dietetic( el a mancat fara cascaval).

 

INGREDIENTE

  • 1/2 piept de curcan fara pielita si os
  • 150 g sunca de pui
  • 400 g ciuperci taiate
  • 1 caciulie usturoi
  • 400 g iaurt degresat
  • 2 lingurite mustar
  • 2 singuri sos soia
  • 2 linguri sos Worcestershire
  • 150 g cascaval felii
  • 1 kg cartofi albi
  • 100 ml vin alb
  • 100 g unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1-2 rosii mici
  • patrunjel verde
  • salvie
  • piper
  • boia
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de curcan Diablo cu cartofi acordeon si sos de ciuperci:

Pieptul de curcan desfacut in doua il punem intr-un vas in care am facut o marinada din cele doua sosuri, condimente, 2-3 catei usturoi ,vin si 1 lingurita mustar. Lasam carnea cateva ore la rece, in aceasta marinada.

Cartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem felii subtiri dar nu de tot, sa nu se desprinda feliile de cartof.

Pentru fiecare cartof pregatim cate o foaie de folie de aluminiu pe care presaram sare grunjoasa( la cei de la regim nu punem sare si unt), asezam un cartof pe care il condimentam apoi asezam o feliuta de unt pe el.

Strangem folia bine pe fiecare cartof avand grija sa nu poata iesi aburii cand cartofii se coc.

Luam pieptul de curcan din marinada, il crestam si asezam cateva felii de usturoi in el.Punem pieptul intr-un vas termorezistent, uns cu putin unt. Deasupra lui punem uleiul de masline si rondele de rosii.

Dam pieptul de curcan si cartofii la cuptorul dinainte incalzit la 200 de grade C sa se coaca , pentru aproximativ o ora.

Verificam apoi daca sunt toate coapte.

Intre timp , pregatim sosul de iaurt cu ciuperci.

Intr-un bol punem iaurtul, 1 lingurita mustar, 1-2 catei usturoi presat, patrunjel verde, piper macinat.Amestecam bine sa se omogenizeze , apoi adauham 1/2 din ciupercile taiate marunt.Amestecam si sosul este gata. Daca nu sunteti la regim puteti adauga si putina sare.

Pieptul il taiem felii de 1 cm grosime si il punem pe o farfurie termorezistenta unsa cu putin unt.Deasupra feliilor de piept punem ciuperci taiate marunt, apoi felii de sunca si felii de cascaval.

Dam farfuria 5-10 minute la cuptorul incalzit sau la microunde sa se topeasca cascavalul.

Cand cascavalul s-a topit , montam pe farfuria de servit, cate o felie de piept  si cate un cartof , peste care punem sos de iaurt cu ciuperci , apoi ornam.

Veti vedea ca si ceva mai dietetic , poate fi gustos....

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan Diablo cu cartofi acordeon si sos de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rulouri din piept de curcan cu prosciutto