Pesti mici prajiti crocant

de miki_a in Peste, 4 Mai 2016 | 11474 vizualizari

 

Retete de Pasti
Recunosc că sunt fan pește, asta până în momentul în care trebuie să îi curăț și să îi pregătesc pentru prăjit sau copt. Dar de voie, de nevoie și înarmată cu multă răbdare trec și peste acest pas știind că voi pune pe masă ceva bun și sănătos.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr. pești mici (biban, roșioară, caras de 10-15 cm);
  • sare;
  • ulei pentru prăjit;
  • felii de lămâie, sosuri (mujdei, suc de roșii, saramură), mămăligă (opționale, dar obligatorii la servit).
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pesti mici prajiti crocant:

Se curăță peștii de solzi, intestine, capuri și cozi (pentru ai curăța mai ușor de solzi folosiți cuțitul economic; eu am folosit capetele si cozile la borșul de pește) și se clătesc ușor cu apă rece pentru a înlătura eventualele reminescențe. 

Se lasă la zvântat câteva minute pe prosoape absorbante. Se săreaza pe ambele părți (după gust).

Într-o tigaie încăpătoare se încălzește ulei suficient iar când acesta este destul de fierbinte se pun peștii (fără ai suprapune). Se prăjesc îngăduit (la foc potrivit) pe ambele părți, până devin aurii, după care se scot pe șervete absorbante.

Se servesc calzi, cu diverse sosuri și mămăliguță. 

 

TIPS-URI

1

Fiind pești relativ mici, aceștia se prăjesc crocant și se mănâncă întregi, cu tot cu oase.

2

Nu se prăjesc suprapuși.

3

Acest preparat poate fi servit ca aperitiv sau fel principal.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pesti mici prajiti crocant" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]