este o mancare usoara si foarte gustoasa...
Pestele se taie bucati, se condimenteaza, se sareaza si pe fiecare bucata de peste se pun 2 feliute de rosii, 2 fasii subtiri de ardei si o feliuta de lamaie si se impaturesc bine in folie de aluminiu. Pestele invelit in folie se pune pe gratar.
Intre timp se coc rosiile si ardeii, se piseaza usturoiul. Cand s-au copt, ardeii se taie cubulete, iar rosiile se zdrobesc si se amesteca cu mujdeiul. Se taie marunt si ardeiul iute impreuna cu patrunjelul si se potriveste de piper. Se adauga putina apa; atat cat sa acopere pestele.
Cand pestele este gata se desface din folie si se pune in saramura pe care o dam 5 minute la cuptor.
Se serveste cald cu mamaliga.
Pofta buna!
1
Saramura se tine putin la cuptor, doar cat sa se incalzeasca putin.
2
Pe gratar, pestele se intoarce des pentru ca se face repede.