De cand am descoperit aici pe bucataras ca pot folosi perisoarele si altfel decat in ciorba, le tot combin in diverse sosuri si mancaruri.
Concluzia: imi plac in orice combinatie!
Am pus 4 oua, pentru ca atatea persoane suntem la masa, pentru a doua zi, ouale le-am preparat separat.
Incepem cu prepararea perisoarelor.
Amestecam carnea tocata cu ceapa trecuta prin robot, le asezonam cu sare, cimbru si piper macinat, apoi adaugam orezul si un ou crud.
Omogenizam totul bine si formam perisoarele cat de mari le dorim.
Punem apa cu putina sare intr-un vas pe foc, iar cand atinge punctul de fierbere, scufundam perisoarele si le lasam sa fiarba pana cand orezul este preparat definitiv, dar si carnea.
Preparam intre timp si spanacul.
Curatam si spalam bine legumele.
Ceapa o vom toca solzisori, morcovul cuburi, la fel si ardeiul.
Calim legumele in ulei, pana cand se vor patrunde bine, apoi adaugam spanacul direct inghetat si il acoperim cu supa in care au fiert perisoarele.
Nu punem toata supa de la inceput, doar atat cat sa fie ingredientele acoperite.
Adaugam foile de dafin, acoperim vasul si lasam preparatul sa fiarba la foc mediu aproximativ 20 de minute, gustand din cand.
Cand spanacul este preparat, adaugam pasta de rosii si dupa 5 minute perisoarele, usturoiul tocat rondele si acoperim din nou cu supa in care au fiert perisoarele.
Cand mancarea incepe sa fiarba pe margini adaugam ouale, acoperim vasul cu capac si il mai lasam pe foc pana cand ouale prind crusta la suprafata.
Stingem focul si adaugam patrunjelul tocat.
1
Inainte de a adauga supa in care au fiert perisoarele, peste spanac, inlaturam grasimea care s-a format deasupra supei, cu ajutorul unui polonic, pentru ca deja folosim si ulei.
2
Foile de dafin este indicat sa le inlaturam dupa 15-20 de minute de fiert, pentru ca vor lasa un gust amarui, daca sunt fierte timp indelungat.