Perisoare cu tarhon si marar

de Ela68 in Curcan, 28 Mar 2013 | 9557 vizualizari

 

Din pacate, tarhonul l-am descoperit destul de tarziu si imi dau seama cat am avut de pierdut. Pe langa parfumul bogat, puternic, are si proprietati benefice organismului. N-am sa le prezint aici, eu doar va recomand sa incercati macar o data aceasta minunatie.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne de curcan ( se poate si cu vita )
  • 1 ceapa
  • 3 linguri orez
  • 1 ou
  • 100 ml ulei
  • 4 legaturi marar
  • 2 legaturi tarhon
  • 5 rosii sau 1/2 cutie rosii in suc propriu
  • sare, piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Perisoare cu tarhon si marar:

Am avut o pulpa superioara de curcan pe care am dezosat-o si la care am aruncat pielea. 

Tocam carnea impreuna cu ceapa si adaugam sarea si piperul.

Lasam la inmuiat 10 minute orezul si il adaugam peste carnea tocata.

Apoi oul si amestecam pana se omogenizeaza.

Curatam frunzele de marar si tarhon de pe codite si le spalam bine.

Formam perisoare pe care le punem la fiert in apa clocotita in care am adaugat sare si le lasam 10 minute, culegand spuma care se formeaza.

Tocam  verdeata si o punem la fiert in zeama in care au fiert perisoarele.Cand e aproape fiert, cam in 15 minute,adaugam perisoarele.

Decojim si pasam rosiile si le turnam peste perisoare. Daca nu aveti rosii, se poate adauga jumatate conserva de rosii in bulion. Tot acum punem si uleiul si mai lasam pana perisoarele s-au fiert.

Se servesc cu smantana sau iaurt!

Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare cu tarhon si marar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

ieri la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

pe 12.07 la 07:33

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare din carne de curcan