Curatam coaja perelor cu ajutorul cutitului pentru legume fara sa taiem coditele.
Punem intr-o craticioara vinul, zaharul, scortisoara (pudra sau batoane) si cuisoarele. Punem pe foc si cand clocoteste adaugam perele.
Le lasam sa fiarba pana ce intra furculita cu usurinta in ele apoi le scoatem pe o farfurie si le lasam sa se racoreasca.
Scoatem cotorul perelor cu mare atentie ca sa nu strapungem para .
Eu am folosit un instrument special pentru asa ceva, un dispozitiv de scobit mere
Amestecam migdalele macinate grosier cu mierea de albine si umplem fiecare para cu pasta obtinuta .
Taiem foietajul fasii subtiri si il infasuram in jurul perelor pana ajungem la codita. Aveti grija ca in momentul in care puneti foietajul perele sa fie usor umede ca sa nu se dezlipeasca si sa cada.
Batem galbenusul si ungem toata suprafata inclusiv codita pentru a avea un aspect frumos .
Punem perele in tava tapetata cu hartie de copt.
Dam la cuptor , la foc mic, pana se rumeneste frumos foietajul .
Lasati sa se raceasca apoi serviti.