poftiti la paste!
pastele se pun la fiert in apa cu sare si ulei de masline, cam 10 min.
intre timp ciupercile curatate se feliaza si se pun la calit in ulei de masline cu ceapa si ardeiul taiate marunt. Se lasa cam 5 min apoi se acopera cu o cana de apa si se lasa sa fiarba pana scade cam toata apa ( vreo 10 min.)
Se face intre timp o maia din smantana batuta cu laptele si amestecata cu parmigiano ras. se toarna aceasta compozitie peste ciupercile facute, se amesteca cateva minute la foc mic ca sa topeasca parmigiano, se sareaza, pipereaza dupa gust. se pun si cateva masline...eu am avut intregi, din saramura, excelente...sau poate mie mi separe, fiindca imi plac tare mult maslinele....se mai adauga si pesto de busuioc si pin...ii da o aroma f interesanta, dar e f aromat, trebuie pus putin...
pastele scurse si trecute sub jet de apa rece, apoi amestecate cu ulei de masline, se toarna peste ciuperci , se amesteca bine si se serveste. la masa se mai poate adauga smantana proaspata.