Se pune apa la fiert cu un praf de sare. Când apa începe să fiarbă se pun pastele la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Între timp fileul de cod se condimentează cu sare și piper pe ambele părți și se pune într-o tigaie care nu lipește unsă bine cu ulei de măsline (aprox. 1 lingură). Se ține câte 2 minute pe fiecare parte. Apoi se scoate pe un platou și se păstrează la cald.
În aceeași tigaie adăugăm o lingură de ulei de măsline și călim 2-3 minute legumele. Când pastele sunt gata se strecoară, se clătesc cu puțină apă rece și se pun într-un castron. Adăugăm imediat legumele călite și amestecăm bine. Se împart pastele pe 2 farfurii și punem deasupra fileurile de cod rupte bucățele. Într-un castronel amestecăm o lingură ulei de măsline cu zeama de la o jumătate de lămâie și stropim pastele cu acest sos. Ornăm cu busuioc proaspăt și servim.
Poftă bună!
PS: Există o varietate mare de sosuri care pot înlocui sosul simplu de lămâie cu ulei de măsline folosit de mine. Alegerea vă aparține.