Pateu de ficat de porc

de MotanLaOale in Ficat, 10 Ian 2014 | 36630 vizualizari

 

Cand am cumparat ficat pentru labar, am luat ca.....motanul, asa ca am hotarat sa incerc si un pateu. Foarte bun a iesit.

 

INGREDIENTE

  • 700 g ficat de porc
  • 3 cepe
  • 200 g unt
  • 200 g slanina afumata
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu de ficat de porc:

Ficatul se tine in apa rece cel putin o ora sa iasa sangele (pana isi schimba culoarea).

Se taie bucati potrivite si se fierbe in apa cu sare 20-25 minute.

Cand este fiert se scoate si se lasa la scurs si racit.

Ceapa se curata, se toaca si se caleste in ulei.

Se lasa la racit.

Slanina afumata sa taie bucati.

Se pune in robot ficatul, ceapa calita si slanina si se mixeaza bine.

Se pune si untul la temperatura camerei si se mixeaza pana se omogeniseaza si se obtine o pasta fina.

Se potriveste de sare si piper.

Se pune la rece pana se intareste untul.

Se serveste pe paine proaspata sau prajita.

Eu am facut niste cupe din ceapa rosie pe care le-am umplut cu pateu.

Foarte frumos au iesit.

Pofta! Buna!

TIPS-URI

1

Se poate toca si cu masina de tocat trecand compozitia de 2-3 ori.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de ficat de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pate din ficat de viţel