Pateu cu ficat

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 21 Ian 2010 | 9192 vizualizari

 

cu preocuparea de a consuma mai multe produse preparate in casa si de a renunta la mezelurile din comert am gatit aceasta reteta de pateu

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ficat de pui
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura de miere
  • 100 gr unt
  • o ceapa
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri coniac
  • 2 castraveti murati
  • sare piper
  • nucsoara
  • foi dafin 
  • oua
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu cu ficat:

  1. ficatul se curata de pelite se spala si se tine intr-un bait format din lapte si miere .
  2. se fierbe  ficatul cu 2 foi de dafin .
  3. ceapa se taie si se caleste putin in unt .
  4. se  zdrobeste cu furculita ,se amesteca ficatul cu ceapa ,smantana , coniac, sare , piper,  nucsoara si se amesteca bine .
  5. se amesteca cu castraveti murati taiati cubulete.
  6. se serveste cu oua fierte moi .

TIPS-URI

1

adaugati sare dupa fierberea ficatului , daca se pune la inceput , fficatul se va intari prea tare .

2

daca doriti ca pasta sa fie mai fina puteti sa le mixati , am preferat sa le zdrobesc sa fie mai rustic .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu cu ficat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv fritatta cu cartofi