Paste cu ragu de porc si ciuperci

de adasev12 in Penne, 14 Ian 2012 | 4038 vizualizari

 

din dragoste pt paste si carnea de porc....

 

INGREDIENTE

  • paste penne rigate, 250 g

ragu:

  •  200 g carne de porc macra
  • 150 g ciuperci din conserva
  • o ceapa
  • un fir de telina
  • 4 rosii din conserva
  • 2 lg bulion
  • 1 frunza de dafin
  • oregano, cimbru
  • 50 ml vin rosu
  • doua maini de parmigiano
  • patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu ragu de porc si ciuperci:

Sosul de carne:

Se taie carnita bucatele mici-mici. se incinge putin ulei de masline intr-o tigaie si se pune carnita sa se prajeasca usor . Se adauga apoi ciupercile si si ceapa taiata marunt, se mai lasa doua-trei minute, apoi se adauga si telina taiata fin, se sareaza nitel, se pune foaia de dafin si se adauga putina apa, apoi se lasa sub capac vreo 15 min.

Se adauga apoi vinul si se lasa iar sub capac pana se evapora tot vinul, se adauga apa cat sa acopere compozitia toata si se mai lasa vreo 15 min. apoi se adauga rosiile maruntite, nu foarte fin, ca oricum se mai maruntesc ele, si bulionul.

Se adauga si o jum de lg-ita de oregano uscat si putin cimbru uscat. se mai lasa la fiert sub capac la foc potrivit spre mic cam 20-30 min ., mai completandu-se cu apa din cand in cand.

La sfarsit se scoate foaia de dafin, se potriveste gustul de sarat si piperat si se adauga patrunjelul verde.

Se opreste focul.

Pastele se fieb in apa sarata conform instructiunilor de pe pachet. se scurg si se portioneaza in farfurii, se pune peste paste cate o mana de parmigiano si apoi sosul de carne, si eventual inca putin parmigiano deasupra.

  Se servesc imediat , calde,  si merg foarte bine cu un pahar de vin rosu demisec.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu ragu de porc si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Penne all'arrabbiata