Penne cu legume si sos provensal

de T I M E A in Penne, 28 Apr 2014 | 10902 vizualizari

 

Paste delicioase cu multe legume si cu ierburi aromate. Sunt usor de facut si cu mai putine calorii decat cele cu carne.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr paste penne
  • 1 dovlecel mic
  • 2 morcovi
  • 1/2 ardei capia
  • 3 fire ceapa verde
  • 2 linguri ulei de masline
  • 450 gr sos provensal
  • sare si piper dupa gust
  • busuioc verde
  • condimente ierburi diverse aromate pentru servit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu legume si sos provensal:

Punem pastele la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj.

Legumele le curatam si le spalam bine.

Punem wok-ul pe foc si turnam in el 2-3 linguri ulei de masline.

Ceapa o taiem rondele, ardeiul il tocam marunt, dovlecelul il taiem cubulete mici iar morcovul felii subtiri.

Calim legumele in uleiul incins timp de aprox 7-8 minute (nu trebuie sa fie foarte moi ci usor crocante).

Turnam sosul provesnsal (este un sos de rosii cu legume) peste legume si potrivim cu sare si piper. Sosul contine deja condimente deci atentie sa gustati inainte.

Lasam sa fiarba aprox 5 minute, amestecand din cand in cand.

Pastele scurse de apa si trecute pe sub jet de apa rece le rasturnam in wok si le amestecam cu sosul cu legume.

Le servim calde presarand deasupra busuioc si/sau ierburi uscate aromate.

TIPS-URI

1

puteti adauga si alte legume in functie de ce preferinte aveti

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu legume si sos provensal" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 08:41

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Penne cu ton,legume si smantana