Pasta de naut

de babi5 in Mancaruri de post, 30 Sep 2014 | 7747 vizualizari

 

Este super buna aproape identica cu fasolea batuta

 

INGREDIENTE

  • 500 gr naut
  • 2 cepe rosii
  • 1 ardei gras galben
  • 1 lamaie
  • 3 linguri seminte de susan
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • 5 catei usturoi
  • 1 varf lingurita cimbru
  • 1 foaie dafin
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de naut:

Nautul se spala si se pune la inmuiat de cu seara, apoi dimineata il punem la fiert impreuna cu o ceapa intreaga, sarea si foaia de dafin si lasam la foc mic sa fiarba cca. 4 ore. Dupa ce este bine fiert il strecuram lasind din apa care a fiert la o parte pentru a adauga la final daca mai este nevoie, fiindca nautul este cam uscat. Apoi il mixam impreuna cu ceapa si ardeiul pe care le-am calit intre timp.

Semintele de susan le prajim putin intr-o tava nu mult fiindca se amarasc apoi le dam prin masina de zahar. Totul vine mixat bine impreuna, la final adaugam zeama de la o lamaie, cimbrul si ustroiul dat prin presa. Potrivim de sare si piper si asezonam cu patrunjel verde.

La final daca vi se pare ca este prea sec se adauga din apa in care a fiert.

TIPS-URI

1

Cu o felie de paine prajita, un ardei si o rosie obtinem un mic dejun sanatos si gustos

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de naut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]