Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

de Bucataras in Dulciuri, 10 Apr 2025 | 8132 vizualizari

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected

       

      Iată cea mai simplă și delicioasă rețetă de pască fără aluat, perfectă pentru masa de Paște. Cu brânză dulce, stafide și aromă de vanilie sau de lămâie, această pască se prepară rapid, fără frământare sau dospire.
      Pentru Pasca fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște, sunt necesare următoarele ingrediente: brânză de vaci, ouă, zahăr, făină, lămâie și stafide.  

       

      INGREDIENTE

      • Ingrediente Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște:
      • 900 g brânză de vaci
      • 200 g zahăr tos 
      • 4 ouă de găină
      • 60 g făină de grâu
      • esență de lămâie
      • coajă de lămâie (opțional)
      • 1 plic zahăr vanilat
      • stafide
      • un praf de sare
      Portii: 10
      Timp de preparare: sub 120 minute

      MOD DE PREPARARE RETETA Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște:

      Cum se prepara Pasca fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște:

      Tapetează cu hârtie de copt baza unei tavi rotunde, cu inel detașabil, diametru 24/26 cm. 

      Separă albușurile de gălbenușuri și mixează-le spumă, adăugând un praf de sare. În momentul în care capătă volum, încorporează zahărul și mixează până obții o bezea fermă și lucioasă.

      Separat, în alt bol, pune brânza de vaci, gălbenușurile, esența de lămâie și zahărul vanilat. Mixează bine toate ingredientele până obții o compoziție omogenă. Adaugă făina și mixează din nou.

      În compoziția de brânză, încorporează treptat bezeaua, amestecând ușor, de jos în sus ca să rămână aerată compoziția.

      După ce s-a omogenizat, încorporează stafidele.

      Toarnă ușor compoziția în tava de copt și nivelează frumos suprafața. 

      Coace pasca în cuptorul preîncălzit, la 160 de grade C, timp de 70 - 80 minute, în funcție de cuptor.

      După coacere, oprește focul și mai lasă tava în cuptor, cu ușa întredeschisă, timp de 10-15 minute, apoi scoate-o și lasă pasca să se răcească bine. Poți desface inelul de la tavă abia după ce s-a răcit de tot pasca.

      Pudreaz-o cu zahăr și servește cu mare poftă. Este delicioasă și aromată. 

      Pentru sarbatorile pascale, iti recomandam sa incerci si reteta de Pasca cu branza si vanilie sau Pasca cu ciocolata. Nelipsita din meniu de Paste este si reteta de Cozonac pufos.

      Daca ti-a placut reteta noastra "Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște" nu uita sa-i faci un review.
      Cele mai

      Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

      Prajitura cu branza de vaci si afine

      de Caty 3

      la 10:43

      Shakshuka - Reteta pentru mic dejun cu ardei gras copt, rosii si oua

      de Caty 3

      pe 18.08 la 11:29

      Baba Ganoush cu dovlecei - Ușor, rapid și delicios

      pe 18.08 la 09:04

      TOP
      utilizatori

      MotanLaOale

      1165 puncte

      Caty

      1126 puncte

      oanapl

      1000 puncte

      mihaelar63

      209 puncte

      Sidy

      200 puncte

      CONTACT

      Contact

      Bucataras.ro
      hello@bucataras.ro

      RETETA RECOMANDATA
      Pasca poloneza cu branza de vaci si blat de cacao