Pariziene cu mere calite

de Constelatialeu in Dulciuri, 3 Mar 2016 | 7085 vizualizari

 

Habar nu am de ce le zice pariziene sau intuiesc, probabil datorita aspectului... in fine, m-am inspirat de la Merisor, doar ca am mai plusat pe ici pe colo in functie de ingredientele folosite...

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 2 oua+ 1 albus
  • 780 g faina
  • 2 plicuri de garant pentru aluaturi dospite de la Dr.Oetker
  • 5 linguri de zahar
  • 100 g unt cu 82% grasime
  • 4 linguri ulei
  • 300 ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • coaja de lamaie
  • Pentru umplutura
  • 1 borcan de 800 g cu mere calite
  • Pentru uns si decorat
  • 1 galbenus de ou+1 lingura de lapte
  • zahar brun
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu mere calite:

Intr-un castron incapator cernem faina si o amestecam cu cele doua plicuri de garant. Separat amestecam cele 2 oua si albusul, adaugam sare, zahar, coaja de lamaie si putin lapte caldut.

Acest amestec il turnam in adancitura facuta in castronul cu faina si incepem sa amestecam, apoi turnam restul de lapte.Separat topim untul si-l amestecam cu uleiul apoi incorporam in aluat, omogenizam bine si lasam la crescut 30 min.

Obtinem un aluat foarte pufos, dupa ce a crescut il impartim in 12 parti egale, cca 128 g fiecare bila.

Apoi intindem cu sucitorul un dreptunghi (vedeti in fotografii) o parte crestam fasioare nu foarte lungi iar pe cealalta parte asezam merele calite si intindem bine, apoi pliem marginile laterale, sa nu iasa umplutura si dupa aceea rulam si dam o forma de potcoava.

Asezam fiecate corn in tava tapetata cu hartie de copt, ungem cu ou si presaram cu zahar brun deasupra.

Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 30-35 min, sunt gata cana s-au rumenit frumos. Le scoatem pe un platou si le lasam sa se raceasca.

TIPS-URI

1

sub tava din aragaz am asezat o craticioara cu apa sa nu se arda pe fund cornurile

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu mere calite" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]