Parfait cu branza quark, fulgi de orz si tonka

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Dulciuri, 26 Apr 2013 | 6530 vizualizari

 

Stiati ca... Tonka se foloseste in lapte, smantana lichida, inghetata si cu ciocolata. Se poate folosi in locul pastaii de vanilie, in creme, mousse-uri, ciocolata topita, glazuri, in pandispan, in deserturi in general.

 

INGREDIENTE

  • - 50 de grame fulgi de orz (Sanovita);
  • - 25 grame unt;
  • - 2 lingurite de miere;
  • - 1 mango;
  • - 250 grame branza quark;
  • - 1/2 lingurita chai latte;
  • - 1 bucata tonka razuita;
  • - 3 lingurite fulgi de migdale.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parfait cu branza quark, fulgi de orz si tonka:

1. Intr-o tigaie se topeste untul, se adauga fulgii de orz, mierea si fulgii de migdale. Se lasa pe foc mic pentru 10-12 minute, amestecand din cand in cand sa se distribuie in mod egal untul si mierea, dupa din amestecul de fulgi se formeaza primul strat al desertului (in pahar).

2. Branza de quark se amesteca cu chai latte si tonka razuita. Aceasta formeaza al doilea strat al parfait-ului.

3. Mango se curata de coaja, se taie cubulete si se toaca in blender, formand al treilea strat al parfait-ului.

4. Repetati asezarea ingredientelor pe straturi in aceeasi ordine: fulgii rumeniti, branza si mango.

5. Deasupra se decoreaza cu mango taiata cubulete si tonka razuita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Parfait cu branza quark, fulgi de orz si tonka" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Parfait cu căpşuni şi cireşe