Pariziene cu mere

de Gherca Daniela in Dulciuri, 28 Iun 2015 | 4008 vizualizari

 

Pe cat sunt de pufoase, pe atat de delicioase! Foarte bune dimineata alaturi de o cafeluta, dar in cursul zilei!

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • un praf de sare
  • 1 plic drojdie uscata
  • 200-250ml lapte (in functie de faina)
  • 80-100g zahar
  • 1 ou
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50g unt/margarina

Pentru umplutura:

  • 4 mere mari
  • 2-3 linguri zahar
  • scortisoara (optional)

Pentru uns:

  • un galbenus de ou
  • 2 linguri lapte
  • apa+2 linguri zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu mere:

In primul rand dizolvam drojdia in cateva linguri de lapte caldut si o turnam peste faina (pe care am aerisit-o si am presarat praful de sare) am acoperit-o cu putina faina si am lasat-o pana a inceput sa se umfle si sa crape.

In acest timp am topit zaharul si vanilia in laptele caldut si am topit untul la microunde;

In bolul cu faina si drojdia am turnat laptele dulce, oul si incepem sa framantam, dupa ce s-a legat totul punem si untul topit si framantam pana nu se mai lipeste de maini. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Pentru umplutura:

Curatam merele de coaja, le dam pe razatoare mare si le calim impreuna cu zaharul pana scade tot sucul din mere. Optional puteti pune si putina scortisoara, eu nu am pus. Lasam merele sa se racoreasca.

Impartim aluatul in 2 si fiecare bila o intindem cu sucitorul pe masa infainata pana formam un dreptunghi, din aceasta foaie taiem alte dreptunghiuri mai mici pe care le crestam la un capat si la celalale capat punem cate o lingura din umplutura si rulam pana formam un corn. Asa procedam pana terminam, aluatul dar si umplutura.

Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu galbenusul de ou si laptele si le dam la cuptor pana se rumenesc frumos.

Dupa ce le scoatem le ungem cu apa si zaharul pe care le-am fiert putin inainte, apoi le acoperim cu un prosop curat.

    

     

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de mere