Pere in sos de vin

de Lau in Dulciuri, 16 Mar 2012 | 3874 vizualizari

 

mam inspirat de la adinuta si anomisana

 

INGREDIENTE

  • 750 ml vin rosu
  • 5 pere
  • 1 lamaie
  • 150 g zahar
  • 1 baton scortisoara
  • cuisoare
  • miezul de 4 nuci
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pere in sos de vin:

Curatam perele de coaja si le punem in apa cu zeama de lamaie.

Se pune la fiert vinul cu batonul de scortisoara, zaharul, cuisoarele, 1/2 lamaie, apoi adaugam perele si acoperim. Punem la foc mic sa fiarba, iar dupa cca 10 minute scoatem cuisoarele, lamaiasi batonul de scortisoara.

Perele trebuie sa fie acoperite de vin sau le tot invartem pe parcus.

Dupa ce au fiert perele le scoatem si adaugam miezul de nuca rupt bucati si lasam sa fiarba la foc mic pana scade si incepe sa se ingroase (cca 20 min), sa devina ca mierea.

Se servesc cu sosul de vin

Daca ti-a placut reteta noastra "Pere in sos de vin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pere in sos de vin