Pandispan cu zahar brun si ornamente de ciocolata

de Bucataras Medi in Prajituri, 1 Feb 2012 | 6681 vizualizari

 

Gata, m-am hotarat......fac prajituri:)).
Este un pandispan cu invelis usor crocant. Ingredientele folosite sunt pentru o portie (o tava de chec).

 

INGREDIENTE

  • 5oua
  • 5 linguri de ulei
  • 220 gr zahar brun
  • 180 gr faina
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 linguri cu ornamente (bombonele) de cacao
  • un praf de sare zahar pudra-pentru ornat
  • unt-pentru tapetat forma
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu zahar brun si ornamente de ciocolata:

Albusurile se bat spuma cu sarea apoi se adauga  treptat  zaharul, mixand circa 20 min. Se adauga treptat uleiul ,  amestecand usor cu lingura de jos in sus. Vine randul  galbenusurilor....incorporam galbenusurile unul cate unul , esenta de vanilie,coaja rasa de la lamaie si la final   faina putin cate putin. Din compozitia rezultata oprim 2-3   linguri pe care le amestecam cu ornamentele de ciocolata folosind mixerul.Ornamentele de cacao vor da compozitiei o culoare asemanatoare cu cacao ,o parte din ele ramanand intregi .Se unge o  forma de chec cu unt si apoi se tapeteaza cu faina, apoi se toarna compozitia.Peste compozitie   se adauga amestecul cu ornamentesi se da la cuptor timp de 45-50 minute la foc mic. Dupa ce s-a copt (facem testul cu scobitoarea), oprim cuptorul si lasam forma inauntru cu usa intredeschisa pentru circa 10 minute.Scoatem apoi forma din cuptor si lasam sa se raceasca   , dupa care il pudram pandispanul cu zahar pudra si ........gata...........feliem si............pofta buna!

Reteta care m-a inspirat in "confectionarea" acestui pandispan este a Licutei http://licutamarin.blogspot.com/2011/06/pandispan-perfect.html,o persoana draga mie ,cu un blog care ma farmeca atat prin ceea ce"confectioneaza" dar si prin felul de prezentare.Multumesc ,Licuta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu zahar brun si ornamente de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu portocale