As manca pandispan in orice combinatie de fructe si am incercat si varianta cu fructe deshidratate.
Sos:
Inainte de toate punem caisele intr-un bol si turnam apa peste ele. Lasam la hidratat minim 3 ore.
Mixam ouale intregi pana se deschid la culoare si devin spuma. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam inca 2-3 minute. Apoi turnam treptat uleiul si apa mixand in continuare. La final adaugam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula si amestecand usor pentru a nu se lasa spuma.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau folie de Al.
Caisele hidratate le taiem in bucatele mai mici si le asezam peste compozitia de mai sus.
Dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 30-35 minute. Facem testul cu scobitoarea pt a ne asigura ca blatul este copt.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca usor apoi taiem prajitura cubulete si asezam cuburile pe un platou.
Punem intr-un vas pe foc apa si cappuccino pana se incalzeste. Luam de pe foc si adaugam untul si ciocolata si amestecam pana se topesc. (eu am mai adaugat putin praf de cappuccino dupa si mi-au ramas mici punctulete neomogenizate voi nu faceti la fel :) )
Turnam sosul peste cuburile de prajitura lasand sa curga si pe langa pt ca se insiropeaza cu acest sos si partea de jos.
Dam la frigider minim o ora inainte de a servi.
1
Putem folosi orice alte fructe uscate