Painici Laugenbrot

de Ligia Bxl in Piine, 6 Apr 2014 | 4663 vizualizari

 

Am incercat painicile Rocsiutei si au iesit minunate,merci pentru reteta :*

 

INGREDIENTE

Ingrediente:
  • 400 gr faina
  • 20 gr drojdie
  • 240 ml apa
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
Pentru oparit painicile:
  • 2 litri apa
  • 9 linguri bicarbonat de sodiu
  • 3 lingurite sare
Pentru presarat pe deasupra:
  • mac(puteti pune si susan)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici Laugenbrot:

Mod de preparare:

Am pus intr-o craticioara 240 ml apa la incalzit.(nu o fierbem).

Seaparat intr-un bol am pus drojdia,apoi putina apa calduta,zaharul si am amestecat bine.

Intr-un castron am cernut faina si peste am adugat  1 lingurita de sare,amestecul de drojdie,am adugat apa treptat si am framantat.La final am adaugat uleiul si cand aluatul a devenit lipicios l-am acoperit cu un prosop curat si l-am lasat la crescut 40 de minute.

Dupa ce a crescut am rupt din aluat bucati si am format bilute.

Intr-o oala am pus cei 2 litri de apa,sarea si bicarbonatul,cand a inceput sa fiarba am introdus 4-5 bilute si le-am lasat 30 secunde(nu mai mult),am procedat la fel cu toate bilutele.

Pe o tava tapetata cu hartie de copt si unsa am pus bilutele cu ajutorul unei spumiere.

Le-am crestat putin cu un cutit si le-al presarat cu mac(puteti pune si susan).

Am introdus tava in cuptorul incins la 200°c si am lasat painicile pana au devenit aurii.

Se pot servi calde sau reci cu ce doriti.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici Laugenbrot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

laura_n 1

07.04.2014, 17:24

stiu cat de bune sunt!

tanyapatap 1

22.04.2014, 19:10

MOKUSKA 1

24.04.2014, 17:43

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Ciabatta