Chifle si cornuri

de La Ancuta in Piine, 22 Feb 2012 | 4514 vizualizari

 

Cui nu-i place mirosul de paine proaspata? Mie cu siguranta imi place :). Incerc sa fac cat mai des paine in casa, in primul rand pentru ca este mult mai gustoasa decat cea cumparata.

 

INGREDIENTE

  • 800 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 2 lingurite sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 60 g unt
  • 250 ml lapte
  • 180 ml apa
  • Pentru uns:
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
  • susan, mac sau orice alte seminte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle si cornuri:

Drojdia o amestecam cu zaharul si putin lapte caldut. Acoperim si lasam sa creasca putin. Cernem faina intr-un vas incapator.Facem o gropita in mijloc si adaugam drojdia activata si untul topit, dar nu fierbinte. Incepem sa framantam si adaugam restul de lapte si apa calduta. Adaugam si sarea si framantam un aluat care nu se mai lipeste de mana.

Daca mai este nevoie se mai poate adauga putina faina iar daca aluatul este prea tare mai putem adauga putina apa calduta.

Acoperim vasul cu un servet curat si lasam la loc cald pana isi dubleaza volumul (~1 ora).

Dupa ce a dospit rasturnam aluatul pe blatul de lucru si il intindem cu mainile. Impaturim pe partea lunga pana la jumatate apoi acoperim cu cealalta jumatate. Acoperim aluatul cu un prosop usor umed si lasam sa stea 10 minute. Repetam procedeul si mai lasam 10 minute acoperit.

Impartim apoi aluatul in bucati egale (cat de mari dorim sa fie chiflele). Dam fiecarei bucati o forma rotunda.

Asezam chiflele in tava tapetata cu hartie de copt si le crestam usor cu un cutit bine ascutit. Acoperim tava si le lasam sa stea 10 minute. Ungem apoi chiflele cu ou batut si desfacut cu 2 linguri de lapte. Presaram seminte de susan, mac etc. Dam tava la cuptor la foc potrivit timp de 10 minute. Reducem putin focul (dar nu la minim) si mai coacem ~20 de minute.

Pentru cornuri intindem fiecare biluta de aluat intr-o foaie ovala pe care apoi o rulam. Coacem cornurile la fel ca si chiflele.

Dupa ce s-au copt le scoatem pe un gratar si le lasam la racit.

Sunt ideale pentru micul dejun :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle si cornuri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Batbout (painici marocane)