Painici

de AnyCostescu in Piine, 15 Apr 2013 | 6627 vizualizari

 

De mult ma ardea un dor de paine proaspa de casa..Au iesit asa bune painicile mele ca am imfulecat rapid vreo 2:)

 

INGREDIENTE

  • aproximativ 400 g faina( depinde de calitatea fainii)
  • 1 lingura drojdie uscata
  • jumatate de lingura de sare
  • 2 cuburi zahar
  • aproximativ 200 ml apa
  • un ou pt uns
  • miere
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici:

Pentru inceput facem maiaua: intr-un bol punem 5 linguri de faina, drojdia,sare ,zahar si 200 ml apa..Amestecam bine si lasam sa se umfle drojdia...

Intr-un bol mai mare punem cam 300 g faina, adaugam maiaua si amestecam bine bine cu o lingura, Apoi incepem sa framantam cu mainile, adaugand cate putina faina, pana decinde un aluat potrivit de moale dar nelipicios..

Aluatul l-am pus intr-un bol, l-am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat sa creasca.

Dupa ce a crescut, am impartit aluatul in 8 bucati..

Putem sa faceti painicile sub ce forma doriti..eu am incercat sa le dau o forma mai speciala dupa cum puteti vedea mai jos..

Se pun painicile in tava , se ung cu ou batut si se coc pana se rumenesc..

Eu cand le-am scos le-am dat cu miere..

Au iesit niste minunatii de painici...

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornbread (Paine cu faina de porumb)