Painica cu legume

de yafa in Piine, 22 Sep 2010 | 3997 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g de faina
  • 1 lingurita de sare
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 300ml de apa calduta
  • 7g  drojdie uscata
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 -2 cepe rosii
  • 1 dovlecel
  • 1 morcov mare
  • 2 maini de masline negre fara sambure
  • sare mare
  • cimbru uscat
  • 3-4 linguri de ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painica cu legume:

Framantam un aluat de paine normal(faina, sare,ulei de masline, apa calduta, zahar, drojdie) cu mana sau in masina de paine. Lasam la odihna cam 1 ora.

Impartim aluatul in doua parti egale. Intindem cu mainile uleiate fiecare parte pentru a avea o foaie, nu foarte groasa.

Intepam cu furculita foaia pe care am asezat-o in prealabil pe o tava cu hartie de copt.

Mai lasam in tava cam 10 minute acoperita cu un prosop curat si apoi o garnisim.

Presaram sarea mare, asezam dovlecelul taiat rondele fine, apoi morcovul taiat tot fin, maslinele si ceapa. Deasupra depunem cele 3-4 linguri de ulei de masline si presaram cimbrul uscat.

Dam la cuptorul preincins prealabil( 180-200°C) cam 25-30 de minute, depinde de cuptorul fiecaruia.

Servim alaturi de un pahar de bere rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Painica cu legume" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Paine cu dovlecel