Painea Soacrei

de epurasha2bb in Piine, 17 Aug 2010 | 10341 vizualizari

 

la cererea publicului :)) stiu ca de fiecare data cand s-a vazut un coltisor de paine din asta in poze ati salivat asa ca va ofer detalii :):)

 

INGREDIENTE

  • faina alba de grau cernuta bine si la temperatura camerei;
  • drojdie proaspata cat 2 nuci;
  • apa calduta
  • sare mare
  • 1 ou
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painea Soacrei:

Se pregateste faina din timp, se cerne bine intr-o capistere de lemn si se aduce in camera sa se incalzeasca putin.Se face o groapa in mijloc si se incropeste o maia din drojdie , sare si apa calduta.Se framanta bine si se lasa acoerit cu un stergar sa se umfle.Cand s-a dospit bine se ia cu mainile din dospeala si se fac 3 gramezi.Fiecare gramada se framanta din nou  de data asta pe masa de lucru presarata cu faina.Se intinde intr-o tava rotunda cu margini inalte si se da cu galbenus crud deasupra sau cu putin bulion.Se inteapa din loc in loc cu furculita.Se da la cuptorul incins si se lasa sa se coca si sa se rumeneasca deasupra.Cand se scoate painea se acopera cu un stergar curat si se mai lasa asa pana se raceste putin.Atunci se poate rupe ca sa nu se incrudeze.E foarte buna cu orice manacre dar mai ales calda cu putina branzica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painea Soacrei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

ieri la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

ieri la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Primii mei covrigi