Painici chifle cu sunca si cascaval

de gabrielasfechis in Piine, 26 Ian 2016 | 5620 vizualizari

 

Ma mai gandesc la introducere :D

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 1 drojdie mica
  • sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 2 linguri ulei masline
  • 400 g faina
  • 120 g apa minerala calda
  • 200 g sunca
  • 200 g cascaval
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici chifle cu sunca si cascaval:

Punem drojdia in apa cu zahar la dizolvat. Apoi punem apa minerala la incalzit.

Intr-un vas mare punem faina, sarea, drojdia dizolvata, cele 2 oua si apa minerala si incepem sa framantam bine. La urma adaugam 2 linguri ulei de masline si mai framantam cateva minute. Aluatul rezultat trebuie sa  fie usor si sa nu se lipeasca nii de vas nici de degete. Acoperim cu un prosop si il lasam sa dospeasca 1 ora, cel mult 2.

Cand e gata dospit luam jumatate cantitatea de aluat, o punem pe masa de lucru cu faina si o mai impartim odata in 6 bilute. Luam fiecare bucatica de aluat si o intindem usor cu mana. In mijlocul ei punem sunca si cascavalul taiate cubulete mici apoi o impaturim si o invartim in palme ca si chiftelele. Repetam procedura pentru toata compozitia.

Ungem forme mari ca si de briose cu ulei si punem bilutele. Pe deasupra eu le-am uns cu ulei cu ajutorul unei pensule de bucatarie.

Dam la cuptorul preincalzit la 200 grade pana se rumenesc frumos deasupra.

POfta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici chifle cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

Ciolan de porc cu bere, la cuptor - Rețeta savuroasă pentru sărbători

pe 02.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă