Paine pentru sandvisuri

de adry88 in Piine, 1 Mar 2013 | 4021 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 150 ml sana
  • 100 g kefir
  • 50 g unt
  • 1 lingura sare
  • 1 lingurita miere
  • 1 cub de drojdie
  • Uns
  • 1 galbenus
  • lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine pentru sandvisuri:

Drojdia o dizolvam in putina apa calduta, amestecam si lasam 5 minute sa faca besicute

Intr-un vas mai mare amestecam faina cu sarea si  facem o gaura in mijloc, adaugam drojdia, mierea si incepem sa framantam adaugand treptat sana si kefirul, la final framantam cu untul topit si racit,

Acoperim si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul,

Dupa ce a crescut framantam din nou cca 2-3 minute si ii dam forma lunguiata si asezam in tava de cozonac tapetata cu hartie de copt,

Acoperim si mai lasam la dospit cca 20 minute

Ungem cu un galbenus desfacut cu lapte si dam la cuptor pana se rumeneste frumos

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine pentru sandvisuri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

ieri la 19:29

Tort cu mure si ciocolata - Deliciu festiv cu fructe

de oanapl 8

pe 26.04 la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pâine germană cu chimen