O paine densa cu tarate si gust de chimen delicios...
Se pune faina in vasul de framantat, se face o gropita in mijlocul ei, se pune drojdia, deasupra zaharul, sarea pe margine, si se adauga cate putina apa calduta( nu fierbinte!), turnam usor si uleiul si incepem sa framantam. Se pune chimenul. Este momentul sa adaugam cate putina faina de secara si sa framantam pana nu se mai lipeste alautul de maini adaugand cate putina faina de secara. Aluatul trebuie sa fie dens si elastic.
Acoperim si lasam la loc cald petru o ora, o ora si jumatate sau pana cand isi dubleaza volumul.
Cand a crescut destul mai framantam o data si o asezam in tava pregatita tapetata cu foaie de copt.
O lasam pana se ridica deasupra marginii. Este gata .
O introducem la cuptor la 200 grade pentru 30 de minute.
O scoatem si o lasam la racit pe un gratar.
O feliem numai cand s-a racit complet.