Pufoase , delicioase si sanatoase ! aceasta este descrierea acestor minunate painici. Incercati si voi si imi veti da dreptate…pana atunci va servesc eu cu mare drag !
Punem ingredientele pt aluat, in masina de paine, in ordinea enumera mai sus si programam pt framantat si dospit. Cand aluatul este gata dospit, il rasturnam pe planseta de lucru, pe care am uns-o inainte cu ulei, framantam putin si impartim aluatul in bulgarasi de marimea dorita.
Putem sa facem painicile in forma de colacei sau in forma de mingiute, cum doriti. Eu obisnuesc sa le fac in ambele moduri. Asezam painicile in tava tapetata cu hartie de copt, cu spatiu intre ele si le lasam sa creasca 30’.
Intre timp pornim cuptorul aragazului si intr-un bol, batem oul cu laptele si cand painicile si-au dublat volumul, le ungem bine pe fiecare. Deasupra presaram seminte, in combinatie sau de un singur fel, cum va place.
Dam tava la copt, la foc moderat pentru 45’. Pofta buna!