Paine impletita de casa

de asubana in Piine, 22 Mar 2011 | 5744 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru -1 kg. de paine 
  • 3 pliculete de drojdie uscata sau 45g drojdie proaspata, 
  • 750g faina alba la temperatura camerii
  • 1 lingurita de zahar, 
  • 2 lingurite de sare si putin ulei de masline.
  • 350 ml apa calduta, 
  • Mac optionat (pentru decor sau susan cum doriti)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita de casa:

Amestec drojdia cu apa si zaharul, dupa care o torn in vasul cu faina,sarea si restul de apa.Le amestec putin si las pret de 20 de minute sa crasca.Iarasi o  mai framant 20 de minute. Il framant intr-o singura directie ca la cozonac.

Se da o forma la paine,eu am facut 2 modele.Am folosit o tava de cuptor intinsa si am pus hartie pergament. Am presarat mac pentru decor si am lasat-o la dospit in tava 20 de minute. 

Am bagat panitele la cuptorul normal. Am facut proba cu scobitoarea pentru a verifica daca este bine facuta pana la talpa..... Si gata.

Temperatura la cuptor sa fie cam 220 C -230C foate bine incins.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

adry88 1

26.05.2011, 11:55

arata bn

gaby_gabytza 1

15.09.2011, 21:03

foarte reusita

mihaelar63 1

24.11.2011, 14:46

Grozav arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine impletita de casa