Intr-un castron punem drojdia cu zaharul si o lingura de apa calduta apoi amestecam si lasam deoparte vreo 10 minute.
Intr-un castron punem faina, punem peste faina amestecul de drojdie, se toarna apa calduta si se amesteca. Se muta aluatul pe blatul de lucru si se framanta bine cu ambele maini timp de 10 minute. Se lasa la crescut aproximativ o ora. Apoi impartim aluatul in 8 parti egale ungandu-ne mainile cu ulei de masline.
Modelam fiecare parte, asezam in forma rotunda in forma de floare astfel- punem in mijloc o chifla, apoi pe margine restul de chifle formate. Daca la inceput era loc intre chifle, lasam sa creasca si in tava si vom observa ca se formeaza o floare frumoasa, unindu-se toate petalele sa zicem asa. Se unge cu un galbenus de ou.
Se de la cuptor pentru aproximativ 30 minute. Se scoate, se acopera cu un prosop si apoi e buna de servit.
Pofta buna!!!