Paine dulce de casa

de iry-gabriela in Piine, 19 Mar 2012 | 4983 vizualizari

 

....de ce dulce pentru ca am uitat ca am pus in maia 2 lingurite de zahar si am ma pus si in aluat inca o lingura....sa nu credeti ca a iesti dulce ca la gogosi dar a iesit asa de gustoasa ca de acum asa am s-o prepar pentru ca nici nu a mai apucat sa se raceasca si sa si terminat.

 

INGREDIENTE

  • un cub drojdie
  • 2 lingurite de zahar+o lingura de zahar
  • un ou
  • un pahar de lapte (200ml)
  • 3 linguri de ulei
  • faina cat cuprinde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine dulce de casa:

Pentru inceput pregatim o mai din drojdie,2 lingurite de zahar,o cana de apa calde si 4 linguri de faina. dupa ce maiaua a crescut ,o adaugam peste faina care a fost cernuta , apoi adaugam oul,laptele si uleiul dupa care framantam un aluat elastic care il lasam la crescut la un loc calduros si bine acoperit. Ungem un vas din teflon sub forma de coronita si il ungem cu un pic de ulei si asezam aluatul in forma. Il lasam la crescut in forma si apoi dam painea la cuptor care a fost bine incins. Se lasa cam 45 de minute. mie mia crescut foarte frumos .

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine dulce de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

jolygina 1

20.03.2012, 09:52

gustoasa

Sim0na 1

20.03.2012, 21:59

Imi place!!!

MIUTA 1

21.03.2012, 13:37

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

ieri la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

ieri la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]