Paine de casa cu cartofi

de nilgun in Piine, 12 Sep 2013 | 5333 vizualizari

 

Inspiratie in retetele bucatarasilor...multumesc

 

INGREDIENTE

  • 550 gr.faina alba
  • 1 cubulet de drojdie
  • 2 cartofi mari
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • aproximativ 300 ml.apa calduta
  • 1 galbenus de ou
  • branza- cam 100 gr.
  • chimen
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa cu cartofi:

Cartofii ii punem la fiert in coaja.

Drojdia o punem in 2 linguri de apa calduta la dospit. 

Dupe ce au fiert cartofii, ii curatam de coaja, ii dam prin razatoare. Peste turnam faina cu sare, drojdia dospita si cele 4 linguri de ulei de masline. Framantam cu apa calduta. Dupa ce framantam bine, lasam acoperit la dospit.

Dupa ce si-a dublat volumul, impartim aluatul in 2, il mai framantam o data. Primul aluat il impletim in 2, punem in tava si presaram chimen deasupra. Al doilea aluat, il intindem usor cu mana, punem branza cubulete mici pe toata suprafata apoi rulam. Punem in tava de chec si crestam in 2-3 lucuri cu lama cutitului. 

Bagam ambele tavi la cuptorul preincalzit la treapta de mijloc, lasam vreo 45 de minute. Apoi le scoatem, ungem cu galbenus de ou, introducem din nou la cuptor pentru 10 minute.

Scoatem tavile din cuptor, le stropim cu putina apa rece, acoperim cu un prosop curat si lasam sa se odihneasca 10 minute Apoi rasturnam painea din tavi, se le ambalam in hartie alba.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]