Paine cu cartofi

de lucy2002 in Piine, 14 Feb 2020 | 8602 vizualizari

 

Cea mai apreciata paine este painea cu cartofi datorita gustului.  Miezul si coaja este moale si are o culoare frumoasa in plus se mentine proaspata cateva zile. Nu o prepar foarte des din cauza caloriilor si carbohidratilor pe care le contine dar din cand in cand tot mai fac cate o panica. ;) Si pentru ca mi-a ramas piure de cartofi am zis sa -i intrebuintez la ceva... si ce ar fi mai potrivit decat o paine gustoasa cu cartofi.:X
 

 

INGREDIENTE

  • 550 gr faina
  • 350 gr piure de cartofi
  • 200 ml apa calduta
  • 13 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita de zahar
  • 2 lingurite de sare
  • 2 linguri de ulei
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cartofi:

Se cerne faina intr-un bol.

Drojdia proaspata se freaca cu zaharul pana se lichifiaza, adaugam o lingura de faina peste drojdie, apa calduta si o lasam la loc caldut sa se activeze.

Cartofii si sarea se amesteca cu faina.

Se adauga drojdia activata( drojdie cu apa si zahar ) peste faina amestecata cu cartofi si se framanta. Aluatul la inceput va fi mai tare dar pe parcurs va deveni lipicios . Adaugam si uleiul si framantam cam 10 minute. Framantam pana aluatul se desprinde de pe degete. Daca aluatul este foarte lipicios mai adaugam faina dar nu prea multa pentru ca aluatul este lipicios din cauza cartofilor si e normal sa fie asa. Acoperim cu un servet curat si l lasam sa creasca la loc caldut.

 Dupa ce si-a marit volumul se scoate pe blatul infainat si se framanta pentru a scoate bulele de aer. Se modeleaza dupa preferinta si se punem in tava tapetata cu hartie de copt lasand aluatul sa mai creasca 15-20 minute . Tava se introduce la cuptorul preincalzit la o temperatura de 200grade, pe raftul doi. Se pune o tavita cu apa in partea de jos a cuptorului pentru a se crea aburi. Dupa 15 minute reducem temperatura la cuptor la 190 grade si lasam painea la copt pentru inca 30 minute.

Se scoate painea din cuptor pe un gratar si se acopera cu un servet. Se feliaza cand este rece.

POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine cu cartofi