Paine cu nuci, usturoi si busuioc

de RuxyRux in Piine, 12 Oct 2016 | 3710 vizualizari

 

O paine deosebita, cu aroma si gust inconfundabil... mie mi-a incalzit din plin aceasta seara racoroasa de toamna!
Retete cu aluat

 

INGREDIENTE

  • 200 ml lapte
  • 140 ml apa calduta
  • 4 linguri ulei de masline extravirgin
  • 600 gr. faina
  • 65 gr. nuci zdrobite
  • 65 gr. fulgi de ovaz
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita plina de oregano uscat
  • 1 lingurita si jumatate de busuioc proaspat
  • 1 lingura ulei de nuci
  • 2 lingurite de sare de mare neiodata
  • 2 lingurite de zahar
  • 1 plic si jumatate de drojdie uscata
  • putina faina pentru infainat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu nuci, usturoi si busuioc:

Laptele, apa, uleiul de masline, usturoiul tocat le-am pus intr-un ibric la foc mic si am incalzit putin amestecul( atentie nu infierbantati). Am adaugat si busuiocul tocat.

Faina am cernut-o intr-un lighean( special de paine), am pus sarea pe margine , in mijloc zaharul si drojdia, si tot pe margine fulgii de ovaz si nucile macinate.

Am turnat lichidul peste faina in vas,cumva pe margine si am inceput sa framant painea. Cand toate ingredientele s-au omogenizat, am adaugat uleiul de nuci si am mai framantat pana am obtinut o coca elastica si moale.

Am mai presarat putina faina peste aluat, si am lasat la crescut la loc cald in bucatarie,  pana cand si-a dublat volumul.

Am dat forma painii, am asezat-o pe tava de cuptor tapetata cu pergament si am mai lasat la crescut aluatul inca 15 minute. Painea am crestat-o  (puteti alegeti forma dorita) si am presarat-o cu faina.

Intre timp am pregatit cuptorul, l-am preincalzit la 200 de grade Celsius.

Am copt painea pana s-a rumenit, undeva intre 25 si 30 de minute.

Nu taiati painea calda...lasati-o pana se raceste complet si apoi o puteti felia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu nuci, usturoi si busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine cu cartofi