Chifle pufoase

de Oana in Piine, 12 Mai 2015 | 6071 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • faina- 500 gr
  • drojdie proaspata- 25 gr
  • zahar- 1 lingura
  • sare- 1 lingurita
  • unt- 30 gr
  • apa calduta- 200 ml
  • galbenus de ou- 1 buc
  • seminte asortate- 3 linguri
  • In plus:
  • apa- 2 litri
  • sare- 2 linguri
  • bicarbonat- 3 linguri rase
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle pufoase:

  • Puneti in vasul robotului faina, sarea, untul topit, apa calduta si drojdia frecata cu zaharul si mixati cu ajutorul paletei pentru aluat pana obtineti un aluat omogen, ferm si nelipicios

  • Tapetati un bol mare cu faina si puneti aluatul, presarati deasupra putina faina si acoperiti bolul cu un prosop curat.

  • Lasati aluatul sa creasca 45 de minute intr-un loc cald si ferit de curent

  • Intre timp puneti apa cu sare la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca opriti focul si adaugati bicarbonatul

  • Impartiti aluatul in 6-8 parti si formati chiflele, dupa plac

  • Puneti cate o chifla intr-o spumiera si scufundati-o in apa clocotita pentru cateva secunde, apoi asezati-o direct in tava tapetata cu hartie de copt

  • Dupa ce ati oparit toate chiflele pentru cateva secunde, crestati cu ajutorul unui cutit fiecare chifla

  • Ungeti chiflele cu galbenus de ou si presarati seminte asortate deasupra

  • Coaceti chiflele in cuptotul preincalzit la 180 de grade, pentru 30 de minute, pana se rumenesc usor deasupra.

  • Lasati chiflele la racit pe un gratar inainte de servire

TIPS-URI

1

puteti framanta si de mana daca nu aveti robot

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

ieri la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

ieri la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Painici Laugenbrot