Paine cu lapte

de divainbucatarie in Piine, 20 Mar 2011 | 4574 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina alba
  • 310 g lapte
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingura unt topit
  • 1 ou pentru uns
  • seminte mac pentru topping
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu lapte:

Pentru inceput amestecam zaharul cu drojdia si 10 ml de lapte. Le vom lasa la dospit 10 minute.
Intre timp amestecam faina cu sare, ulei si laptele caldut. Cand maiaua a crescut cat sa dea afara din cana o turnam peste aluat si framantam aluatul 2-3 minute, apoi il lasam sa creasca intr-un loc cald.Dupa 30-40 de minute, luam aluatul crescut si il impartim in 3 bucati pe care le modelam intre maini ca niste rulouri pe care le vom impleti.

Punem painea in tava si o lasam sa se mai odihneasca inca 10 minute inainte sa o punem la cuptor. Ungem cu ou si presaram seminte. Vom coace painea pe programul de paine al cuptorului electric sau la 180°C timp de 45-50 de minte, pana prinde culoare maro deschis.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

ieri la 11:14

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

pe 05.11 la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]