Chifle Laugenbrot

de getix in Piine, 16 Iun 2013 | 3306 vizualizari

 

sa va spun cat sunt de bune ...nooo, incercati-le si o sa vedeti !
inspiratia mea, Buni

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 270 ml apa calda
  • 25 g drojdie proaspata
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar + o lingurita
  • mai este necesar 2 litri apa
  • 10 lingurite bicarbonat
  • 1 lingurita sare
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle Laugenbrot:

Se cerne faina. Se face o maia din drojdie, 1 lingurita zahar, 2-3 lingrite faina si putina apa. Punem maiaua peste faina, uleiul si apa calduta si framantam un aluat moale si elastic. Lasam la crescut aproximativ 30 minute sau cat este cazul (trebuie sa-si dubleze volumul) .

Dupa ce a crescut formam un sul pe care il taiem in 16  bucati.

Punem apa la fiert impreuna cu sarea si bicarbonatul. Cand a dat in clocot punem cocutele si le oparim. Le scoatem cu o paleta si le punem in tava de copt tapetata cu hartie. Fiecare cocuta, se taie la  jumatate

Le introducem la cuptor pentru 25-30 minute, pana se rumenesc frumos. Se  iau repede de pe hartia de copt pt ca altfel se dezlipesc foarte greu, daca se racesc. 

Noi le-am servit cu iaurt. Sunt extraordinare! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle Laugenbrot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

ieri la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

pe 18.06 la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle puisori