Paine cu iaurt neframantata

de Bunica in Piine, 7 Noi 2013 | 6189 vizualizari

 

Ce placut miroase la mine in casa a paine calda !

 

INGREDIENTE

  • 500 g. faina
  • 1 plic drojdie uscata sau un cub de 25 g, proaspata
  • 160 ml. apa calda
  • 140 g. iaurt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu iaurt neframantata:

Toate ingredientele se pun intr-un vas incapator(eu am un lighean in care framant) si se amesteca  bine cu o lingura din lemn sau cu mana, incat sa fie omogenizate.

Acoperim vasul cu un prosop curat si lasa la dospit la loc caldut ,circa o  ora.

Pregatim formele in care coacem painea.

Udam mainile si rupem aluatul,punandu-l in forme.

Lasam la dospit in forme 10-15 minute.

Introducem formele in cuptorul preincalzit la 150 grade.

Painea e coapta cand este rumenita si trece testul cu scobitoarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu iaurt neframantata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Portokalopita, placinta greceasca cu iaurt si portocale

de Rocsi 9

pe 01.02 la 20:48

Chec pufos cu cacao - Rețeta simplă și economică

pe 31.01 la 16:37

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine fara framantare